Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
БСП поиска оставките на министри
5 Януари 2019
Нинова разкритикува факта, че предложенията за въвеждането на ТОЛ системата и електронните винетки не са внесени от Министерски съвет, а от депутати от ГЕРБ
Отново чиновници ще носят отговорност, вместо най-високата политическа отговорност, която трябва да поеме правителството. За нас оставката на министри е абсолютно задължителна. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова във връзка с проблема с електронните винетки. Рано тази сутрин от правителствената информационна служба съобщиха, че по разпореждане на премиера Борисов с постовете си са се разделили двама ръководители от АПИ и един от съветниците на регионалния министър, поемайки отговорност за недобрата организация при подготовката и въвеждането електронната винетка. „Първо – системата е в пълен хаос. Управляват ни некомпетентни и неграмотни хора. Унищожена е и правовата държава, и държавността изобщо. Борисов се подиграва с народа с изказванията, които прави напоследък. За неговото правителство отново няма отговорност“, категорична е Нинова. 

Тя разкритикува факта, че предложенията за въвеждането на ТОЛ системата и електронните винетки не са внесени от Министерски съвет, а от депутати от ГЕРБ. „Не ги виждаме никъде да излязат и да обяснят какво направиха и каква отговорност те ще носят“, подчерта лидерът на левицата. Според нея преминаването от хартиен на електронен носител не би следвало да предизвиква сътресения, каквото не се е случило в редица държави, където то е осъществено, а за пример бяха дадени страни като Германия, Австрия, Унгария и др. „И администрацията, и Министерски съвет са абсолютно некомпетентни да проведат тази система така, както трябва“, добави още Нинова.

Съпартиецът й Георги Свиленски също призова министрите, ангажирани с този процес, да поемат политическа отговорност и да напуснат постовете си. „Правителството трябва час по-скоро да освободи държавата от управлението си“, допълни още той. Според него дебатът за реформата, засягаща всеки български гражданин, е трябвало да бъде проведен много по-задълбочено в парламента, а в нея активно участие да вземат всички народни представители. Депутатът от БСП Дора Янкова припомни, че партията ѝ е алармирала за предстоящия проблем още през лятото на 2018 г. „Всичко се правеше "на крак" и се неглижираше опозиционният глас, който предупреждаваше. Дълбоко съжаляваме за това, което се случва с българските граждани, но действително отговорност трябва да се носи. Най-вече от тези, които въвеждаха ТОЛ системата и електронната винетка. Преди всичко отговорност носят МРРБ и АПИ, но отговорността е и правителствена“, смята тя. /БГНЕС


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.