Факти, Анализи, Коментари
   10 Декември 2019
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Q U I Z

Правителството отпусна 128 милиона за ремонта на самолетите МиГ-29 и Су-25
28 Ноември 2018
РСК „МиГ“ подписа с България договора през март на фона на критики на Атлантическия съвет, който предупреди, че в договора липсват неустойки при неизпълнение
Правителството отпусна днес парите за ремонта на самолетите МиГ-29 и Су-25, като финансирането е на обща стойност 128,250 млн. лв.

По проекта за ремонта на "МиГ"-говете 26 милиона ще даде Министерството на отбраната, а близо 46 милиона ще дойдат от централния бюджет.

РСК „МиГ“ подписа с България договора през март на фона на критики на Атлантическия съвет, който предупреди, че в договора липсват неустойки при неизпълнение, а и няма гаранция за сроковете за изпълнение и минимума от летателни часове.

За ремонта на щурмовите Су-25 правителството дава малко над 81 млн. лв. Сумата с ДДС е малко под 100 милиона, разликата до които ще осигурява министерството.

В съобщението на МС се подчертава, че ремонтът на миговете от руската фирма е за прилагане на механизмите на колективната отбрана на НАТО и ЕС.

От МО отбелязват, че средствата по трите модернизационни проекта за 2018 г. няма да отидат за други цели, а изключително за повишаване на бойните способности. Преди време това поиска и министърът на отбраната Красимир Каракачанов. Той каза, че ако 371 милиона лева, отлени за трите проекта не бъдат усвоени, ще поиска да отидат за ремонти.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  И З Б Р А Н О
  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
Copyright © 2002-2018г. Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително