Факти, Анализи, Коментари
   22 Ноември 2019
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Q U I Z

Застраховател: С решението на ВКС нещата с Гражданската отговорност излизат извън контрол
6 Ноември 2018
Константин Велев съобщи, че годишно около 500 млн. лева се събират от застраховка "Гражданска отговорност" в целия сектор
Тези 1000 лева не са плашило. Ние в случая предупреждаваме и политиците, и потребителите какво може да се случи и какви ще са последиците от правната среда, която настъпи с това тълкувателно решение на Върховния касационен съд.

Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия членът на Управителния съвет на Асоциацията на българските застрахователи Константин Велев по повод предупрежденията на бранша, че цената на застраховката "Гражданска отговорност" може да достигне 1000 лева.

От десетилетия съдебната практика беше постоянна. Разширяването на кръга на лицата, които имат право на обезщетение, няма как да не се отрази на цената на застраховката, добави Велев.

От данните на Комисията за финансов надзор за юни месец е видно, че целият пазар губи от застраховката "Гражданска отговорност". Досега застрахователите успяваха да компенсират от другите продукти, но след решението на ВКС ситуацията е коренно променена, нещата сериозно излизат от контрол, заяви членът на Управителния съвет на Асоциацията на българските застрахователи.

В такива случаи трагедията е огромна, но е въпрос и на държавата да реши, защото не беше направена никаква икономическа оценка на решението на ВКС, посочи той.

Константин Велев съобщи, че годишно около 500 млн. лева се събират от застраховка "Гражданска отговорност" в целия сектор. Миналата година са платени около 200 млн. лева обезщетения. Освен платените обезщетения сме задължени да правим резерви за бъдещи плащания. От събраните средства за премия 80% трябва да отидат за резерв, обясни Велев.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  И З Б Р А Н О
  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
Copyright © 2002-2018г. Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително