Факти, Анализи, Коментари
   18 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Протестиращи се опитаха да нахлуят в Съдебната палата в Търговище
5 Ноември 2018
Недоволството е заради пътен инцидент от петък, при който пиян съдебен охранител блъсна двама на мотор и избяга. Хората от Търговище поискаха справедливост за близките на пострадалите
Напрежение в Търговище. Протестиращи се опитаха да нахлуят в Съдебната палата. Недоволството е заради пътен инцидент от петък, при който пиян съдебен охранител блъсна двама на мотор и избяга. Хората от Търговище поискаха справедливост за близките на пострадалите момче и момиче, съобщава Нова Телевизия.

„Видях една кола да кара назад, блъска моториста, той губи контрол и пада пред мен”, заяви Звезделин Асенов, който е свидетел на инцидента.

По-тежко е пострадало 18-годишното момиче. „В  момента  събираме кръводарители. Проблемът е в белия дроб. Ребрата са засегнали белия дроб. Има хематоми, които трябва да се изчистят”, обясни бащата Бончо Стефанов.

Според местните, това не е първия случай, когато охранителят сяда пил зад волана. Потвърждава го и неговата бивша съпруга. „Той от доста години пие и кара. Вкарвам си автогол с тези мои думи, но това не е една или две години”, каза бившата жена на задържания Росица Петрова.

„Той пие сутрин водка, сяда на автомобила, кара, блъска. Прави, каквото си иска. Не се съобразява с полиция и нищо. Не го интересува нищо. Искаме да бъде уволнен и постоянна  мярка за задържане, защото той ще направи ново престъпление”, допълни бащата на пострадалото момиче Мариян Цанков. Майката на пострадалия очаква от съда справедливо наказание за шофьора, причинил катастрофата.

Задържаният шофьор е брат на бивш директор на полицията в Търговище, което кара хората да мислят, че той ще бъде оневинен. „Няма основание да се говори за чадър. 72-часово задържане е взет, което ще гарантира явяването на обвиняемия пред съда, за да му се вземе постоянна мярка "задържане под стража”, заяви обаче окръжният прокурор на Търговище Драгомир Сяров.

На охранителя Валентин Парашкевов е повдигнато обвинение. Ако бъде доказана вина, го грози затвор от 1 до 6 години.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.