Факти, Анализи, Коментари
   22 Октомври 2019
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Q U I Z

Валери Симеонов отхвърли призивите на БСП и ДПС за оставка
1 Ноември 2018
В изявление Симеонов обясни, че исканията са несъстоятелни, защото той е само „администратор, който трябва да координира дейността“ на ДАБЧ
Вицепремиерът Валери Симеонов отхвърли днес призивите на БСП, ДПС и партия „Воля“ да подаде оставка заради започналото разследване за корупция в Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ).

В изявление Симеонов обясни, че исканията са несъстоятелни, защото той е само „администратор, който трябва да координира дейността“ на ДАБЧ. Той подчерта, че няма право да ръководи, а и не му е вменено да управлява агенцията.

Валери Симеонов каза още, че през 2017 г. са получили сигнали за злоупотреби в агенцията. Имало е тогава и служител на агенцията, който е представил данни за злоупотребите на среща при него. Симеонов се е консултирал с вицепремиера  Красимир Каракачанов и след това от него е получил съгласие материалите да бъдат предоставени на специализираните служби. Последвала и втора среща, за да се провери колко се работи по въпроса.

Вицепремиерът каза още, че няколко пъти е предупреждавал председателя на агенцията Петър Харалампиев да не допуска злоупотреби.
Валери Симеонов каза, че с това са приключили неговите ангажименти и като вицепремиер, и като български гражданин по Наказателния кодекс.

Той не посочи дали дадените данни през 2017 г. са в основата на арестите от началото на седмицата, но каза: „Не мога безкритично да приема упреците с искането за оставка“.

Опозицията неотдавна поиска от Симеонов да подаде оставка заради негови думи към майки на деца с увреждания.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  И З Б Р А Н О
  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
Copyright © 2002-2018г. Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително