Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
До 2021г. вдигат учителските заплати двойно
26 Октомври 2018
По тази идея продължава да се работи усилено, каза министърът на образованието и науката Красимир Вълчев
През 2021 година учителските заплати трябва да бъдат увеличени двойно. По тази идея продължава да се работи усилено, каза в сутрешния блок на БНТ министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. Това, което е сигурно до момента е, че през следващата година учителските заплати ще се увеличат с 20%, добави той.

Необходимо е учителската заплата да бъде над средната за страната, дори 120% над средната за страната, след двойното увеличение през 2021 г. очакваме дори тя да бъде 125% от средната за страната, коментира още министърът. Това, което можем да кажем за тази година е, че тя за пръв път от много години, десетилетия, ще надвиши средната за страната. По-точно следващата година, когато бъде реализирано това увеличение. Имаме близо 450 милиона лева ръст на средствата за образование, от които над 400 милиона за предучилищното и училищно образование, нещо което нямаме като аналог в предходните години, освен миналата година и тази, коментира още Красимир Вълчев.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.