Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Майки пред МС поискаха оставката на Валери Симеонов
22 Октомври 2018
Поводът е неговият коментар за законопроекта за хората с увреждания, в който той нарича майките „група кресливи жени” с „уж болни деца”
Майките на деца с увреждания излязоха на нов протест под прозорците на властта. Този път те настояват за оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

Поводът е неговият коментар за законопроекта за хората с увреждания, в който той нарича майките „група кресливи жени” с „уж болни деца”.

По обяд майките се събраха пред сградата на Министерския съвет. Протести ще има и в други градове от страната. Заявка за протест има и зад граница. Очаква се българите в Лондон да се съберат в 19 ч. пред посолството ни там.

В отворено писмо до премиера и до председателя на парламента майките пишат: „Единственият адекватен отговор в случая е оставката на Валери Симеонов. Ако не му я поискате, значи сте съгласни с него”. „Крайно време е да се сложи край на този овластен цинизъм и омраза от лица, заемащи висши ръководни постове, който безнаказано накърнява достойнството на българските граждани”, се подчертава в писмото.

Майките са категорични, че зад исканията им не стоят политически интереси.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.