Факти, Анализи, Коментари
   23 Юли 2019
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Q U I Z

БСП: Йорданка Фандъкова драстично нарушава Закона за обществените поръчки
18 Октомври 2018
Зам.-председателят на Столичния общински съвет от БСП Милка Христова поиска оставката на столичния кмет
Чашата преля, искаме оставката на столичния кмет Йорданка Фандъкова за драстично нарушаване на Закона за обществените поръчки. Това заяви в студиото на „Тази сутрин” зам.-председателят на Столичния общински съвет (СОС) от БСП Милка Христова по повод на избора на фирма изпълнител за ремонта на ул. „Граф Игнатиев”. Вчера bTV излъчи материал за подмяна на ключов материал и съмнения за опорочен търг.

„Чашата преля, в конкретния случай не става въпрос ремонт на ремонта, не става въпрос и за процедурата контрол на контрола. Не става въпрос за естетическото оформление, става въпрос за драстично нарушаване на Закона за обществените поръчки  ”

Според нея предложението на Фандъкова да се извърши одит от Вътрешната дирекция, е безсмислено, защото те нямат компетенциите за това.

Зам.-председателят на СОС от ГЕРБ Николай Стойнев отговори, че това са много тежки обвинения от страна на Христова.

„Трябва да се установят всички факти и обстоятелства. Затова г-жа Фандъкова нареди тази проверка. Имаше две големи манипулации – първо, че подмяната на материала става с друг материал, който е с по-лоши експлоатационни характеристики. Това не е вярно и двата материала са от две водещи компании в Европа. Втората е, че ако се замени един материал с друг, това означава, че ще се плати повече. Това не отговаря на истината – плаща се по материала, по който е вложен”, каза Стойнев.

По отношение на съмнението за опорочаване на търга, той поясни, че юристите се заявили, че това е несъществена промяна на условията, което не налага нова обществена поръчка.

Според Христова обаче промяната на този елемент, налага цялостна промяна на зададените параметри по проекта.

Стефан Марков, който е общински съветник от Реформаторския блок, определи този спор като типично съперничество между ГЕРБ и БСП. Той поздрави медиите и НПО-тата, че са подели тази сериозна тема. По думите му хората, които живеят там, се интересуват главно от вибрациите в този участък, и според него едва ли една фирма ще заложи на некачествени материали, тъй като така ще се компрометира.

Вчера в социалните мрежи столичният кмет Йорданка Фандъкова обясни, че е възложила проверка на ремонта на ул. Граф Игнатиев, защото е в полза на обществения интерес е да се плати за нещо качествено.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  И З Б Р А Н О
  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
Copyright © 2002-2018г. Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително