Факти, Анализи, Коментари
   21 Август 2019
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Q U I Z

БСП внесе пореден вот на недоверие към правителството
15 Октомври 2018
Този път левицата атакува правителството заради политиката му в областта на здравеопазването
БСП внесе официално в деловодството на Народното събрание третия вот на недоверие към кабинета "Борисов 3", предаде БНР. Този път левицата атакува правителството заради политиката му в областта на здравеопазването. Под проекта на решение са се подписали всички народни представители от "БСП за България" - общо 79. Решението за искането на вот на недоверие беше взето с убеждението на левицата, че състоянието в здравеопазването се влошава. БСП се противопоставя на намерението на управляващите да правят реформи, които според социалистите, ще натоварят допълнително финансово всеки български гражданин.  Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви:
С този вот искаме оставката на правителството на ГЕРБ и „Обединени патриоти“ за това, че не искат и не могат да се справят с катастрофалното състояние в сектор "Здравеопазване". Стотици хиляди български граждани не могат да се лекуват или защото нямат достъп до лекар и болница, или защото нямат пари да си доплатят лечението. Други стотици хиляди, които са изрядни платци на здравните си осигуровки, когато отидат да се лекуват, трябва да доплащат. Лекари и медицински сестри напускат системата и България и въпросът с кадрите е катастрофален".

„Най-неизрядният платец е държавата“, посочи Нинова и допълни, че държавата иска да натовари допълнително работещите българи със здравна вноска от 12 лв, за която няма съгласие. Нинова даде като пример всички свои срещи, които е провела с неправителствения сектор и организации в областта на здравеопазването. „Това правителство не може да се справи и най-логичният изход е оставката на кабинета, за да се види, че има алтернатива и тя е в лицето на БСП“, заключи Корнелия Нинова.

Депутатът от ГЕРБ Александър Иванов оспори мотивите на внесения вот и подчерта, че единствено сегашното правителство е насочило реални усилия за реформиране на сектора:

"За пореден път ставаме свидетели как БСП  живеят в друга държава, в друга, паралелна вселена. Така или иначе, за обявената реформа Министерството на здравеопазването търси широк консенсус. Никой не отрича, че има проблем, но ГЕРБ и „Обединени патриоти“ са единственото правителство до момента, което признава, ангажира се с тези проблеми, цели и се е приело като приоритет подобряването на здравния достъп и на здравната система за българските граждани".


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  И З Б Р А Н О
  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
Copyright © 2002-2018г. Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително