Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Брутално убийство в Русе /обновена/
7 Октомври 2018
Директорка в местна телевизия е изнасилена и убита
Жестоко брутално убийство на 30-годишна жена разследват полицията и прокуратурата в Русе. Жертвата е административният директор на телевизия Ти Ви Ен Виктория Маринова, syob]awa BNR.

Сигналът за намерено тяло в храстите по крайбрежната алея в близост до тенис кортовете в Русе е подаден вчера в 14.18 ч на телефон 112 от случайно преминаващ гражданин. На място полицаите откриват тяло на 30-годишната Виктория Маринова, административен директор на русенска телевизия. По неофициални данни младата жена отишла да спортува по брега на реката. 

Това каза окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев и допълни, че за разкриването на случая се работи по всички версии, които засягат както личния, така и професионалния й живот:

“Знаем, със сигурност, че към момента, в който сме намерили трупа, от него липсват мобилния телефон, ключовете за автомобил, очилата на пострадалата и част от дрехите. Работим и по тази версия, полагаме всички възможни усилия, за да постановим местонахождението и на тези вещи и евентуално, посредством това,  да стигнем до извършителя на престъплението“, поясни прокурор Георги Георгиев. 

Вече са извършени огледи и претърсвания в жилища, намерен е автомобилът й, назначени са всички видове експертизи, разпитват се свидетели. В подкрепа на русенските полицаи са пристигнали техни колеги от Криминалния отдел на Главна дирекция Национална полиция. Към момента няма задържани лица.

Експертизата сочи, че смъртта на Маринова е настъпила в следствие от комбинирана травма на главата и задушаване, като пред журналисти бяха спестени подробности за следите от бруталното убийство.

Премиерът Бойко Борисов изрази увереност, че убийството на младата жена в Русе ще бъде разкрито. И поиска по-засилено полицейско присъствие в малките населени места у нас.  Той взе участие в Националното съвещание на МВР в София.

Вътрешният министър Младен Маринов съобщи, че по случая с убийството на младата жена в Русе се работи по всички версии.

На място са изпратени екип от криминалисти от Главна дирекция “Национална полиция“, които да подпомогнат колегите си от дунавския град.

Главният прокурор пък Сотир Цацаров използва този случай, за да онагледи бавната работа в Института по криминалистика. Според Цацаров трябва да има промени, същата теза застъпи и премиерът Бойко Борисов, който обясни, че вече е възложил на вътрешния министър Младен Маринов обновяване на института, като за целта са заделени и средства. 

Премиерът Борисов допълни още, че 60 процента от, отпуснатите от ЕС пари за опазване на границите у нас са усвоени. По другите пари и по тяхното усвояване текат обжалвания, допълни още премиерът. Той настоя и за повече полицейско присъствие по селата и малките населени места.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.