Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Агенция "Митници" погна още няколко винпрома
2 Октомври 2018
Те са в Поморие, Търговище, Долна баня, Преслав, Ловеч и района на Свиленград
Агенция "Митници" започна проверки в шест предприятия за производство на алкохол. От агенцията потвърдиха за "Хоризонт", че става дума за регулярни проверки на акцизни данъчни складове, които се извършват всяка година и са на територията на цялата страна. В Поморие проверката на предприятието "Черноморско злато" , в чийто надзор е собственичката на "Инвестбанк" Петя Славова, е започнала още вчера. Според източници на "Хоризонт", останалите винпроми са в Търговище, Долна баня, Преслав, Ловеч и района на Свиленград. 

Регулярните проверки в шестте предприятия за производство на алкохол не се извършват по сигнал или заради определено производство, коментираха от Агенция Митници. Че такива проверки се случват всяка година потвърди пред "Хоризонт" и търговският директор на "Черноморско злато" - търговското наименование на винпрома в Поморие, Йордан Чорбаджийски. 

Той категорично отрича да се разчистват сметки в бранша или да се отстраняват конкурентни предприятия. Също така не вижда връзка с шумната акция около винпром "Карнобат", където бе открит кран за отклоняване на част от произведеното количество алкохол 
"В "Черноморско злато" АД от вчера има регулярна проверка на агенция "Митници", като всяка година. Абсолютно нищо не се случва. Контролните органи си извършват проверките и за момента няма нищо установено или някакви нарушения. Като всяка година се прави септември месец проверка на абсолютно всички", заяви Чорбаджийски.

Въпреки че въвеждането на регистрационен режим на всички съоръжения ще затрудни бранша, Чорбаджийски го подкрепя като мярка срещу незаконното производство на алкохолни напитки. 


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.