Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Репортерът на "Господари на ефира" симулирал побоя
28 Септември 2018
Двамата задържани заради него ще подадат сигнал до прокуратурата за извършено от него престъпление – набеждаване, след като знае, че са невинни, и второто е лъжесвидетелстване
Записи от охранителните камери във великотърновския склад с негодни храни доведоха до обрат по случая с нападнатия репортер Димитър Върбанов. Районният съд пусна без каквато и да е било мярка за неотклонение двамата задържани. Обвиненията срещу тях за нанесена върху репортера лека телесна повреда по хулигански подбуди остават. 

По време на съдебното заседание, на което журналисти не бяха допуснати, бяха изгледани кадри от охранителните камери на склада, в който в сряда вечерта се случи инцидентът с репортера. Прокуратурата се отказа от поисканата мярка за постоянен арест и настоя за най-леката „подписка“. Съдът пусна Иван Иванов и Пламен Стефанов. От кадрите става ясно, че няма нападение над Димитър Върбанов, а той симулира.

На излизане от съдебна зала обвиняемият Иван Иванов каза:

"Освободиха ни, ами, циркаджийска работа".

Адвокатът на двамата задържани Любомир Брайнов посочи по повод репортера:

"Моите клиенти ще подадат сигнал до прокуратурата за извършено от него престъпление – набеждаване, след като знае, че са невинни, и второто е лъжесвидетелстване".

Прокуратурата ще проверява дали журналистът не е извършил престъпление срещу правосъдието. 

"Господари на ефира" разпространи официалната си позиция по скандала с репортера от "Господари на ефира" Димитър Върбанов: "До този момент нито "Господари на ефира", нито Димитър Върбанов са твърдели, че Върбанов е бил бит по време на разследване в склад за хранителни стоки. При разпространение на информацията по случая, в медиите бяха употребени много сензационни изрази като "жестоко пребит" и "тежък побой", които за щастие се оказаха силно преувеличени, което заявихме още вчера. Това по никакъв начин не омаловажава факта, че е имало физическо насилие, макар и не в такъв размер.

Вярваме и ще работим за това тази тема, да не измести фокуса от 3-месечното ни разследване, което безспорно показа закононарушения от страна на недобросъвестен търговец, създали опасност за здравето на хората.

Въпреки това, осъзнавайки отговорността, която носим пред българското общество заради огромното доверие в предаването, доверие, за което сме работили и градили през цялата 16-годишна история на "Господари на ефира", считаме за редно да оповестим следното:

Заради съзнателния или не опит на репортера да подведе обществеността с действията си след приключване на репортажа излъчен в предаването, продуцентът Джуди Халваджиян отстранява Върбанов от екипа на предаването.

"На нас от "Господари на ефира" в този момент повече от всякога ни се налага да бъдем безкомпромисни в ситуация като тази и независимо от това, че имаме дълга история с Димитър Върбанов и неговата професионална работа до момента, единственото възможно решение за нас е да се разделим с него. Търсенето и защитаването на истината е най-важната ценност, която "Господари на ефира" отстоява, това е в основата на всичко, което правим."


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Възмутен
29 Sep, 2018 | 08:13

Това инцидентно ли е или им е практика????


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.