Факти, Анализи, Коментари
   24 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
2 години затвор за поругаване на българското знаме
27 Септември 2018
Михайлов беше арестуван, след като през юни 2018 г. запали националния флаг на улицата пред Съдебната палата в София, хвърли го на земята и уринира върху него
Специализираният съд е осъдил на 2 години лишаване от свобода Михаил Михайлов от Стара Загора, подсъдим за поругаване на знамето на Република България и хулиганство.

Михайлов беше арестуван, след като през юни 2018 г. запали националния флаг на улицата пред Съдебната палата в София, хвърли го на земята и уринира върху него. Цялата сцена беше заснета от самия него, а видеото беше публикувано в YouTube.

Съдът е насрочил съдебно-психиатрична експертиза, която е показала, че Михайлов не страда от психично заболяване и може да отговаря за деянията си.

Наложено му е най-тежкото наказание, предвидено в чл. 108 НК ("Който по какъвто и да е начин опетни герба, знамето или химна на Република България, или знамето или химна на Европейския съюз, се наказва с лишаване от свобода до две години или с глоба до три хиляди лева").

Михаил Михайлов е собственик на онлайн-медията "Гласът на Стара Загора". Той продължава да е с най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.