Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Газта скача с 14%
25 Септември 2018
Предстои и скок на парното и топлата вода между 2 и 9 процента за различните топлофикации в страната
От октомври природният газ ще поскъпне с предвидените 14 процента. Увеличението за крайните битови и бизнес потребители обаче ще е 8 на сто, обясни председателят на енергийния регулатор Иван Иванов: “Цената на услугата се формира не само от цената на природния газ, но и от задължително заплащане на достъп, пренос, разпределение и снабдяване. По този начин, всеки който ще плаща за природен газ, ще плаща с 8% повече, а не с 13,89%“.

Предстои и скок на парното и топлата вода между 2 и 9 процента за различните топлофикации в страната, предаде БНР. Това стана ясно на днешното заседание на Комисията за енергийно и водно регулиране, на което бяха обсъдени цените на природния газ.

Поскъпването на газа води до скок на цените на топлоенергията. От началото на отоплителния сезон сметките на потребителите ще се повишат не само заради сегашното увеличение, което ще е средно за страната с 8 на сто, но и заради това от юли, което беше почти същото. Токът няма да поскъпва. Въпреки че цената на газа скача от другия месец с 14 на сто, потребителите всъщност ще плащат доста по-малко.

От Нова година обаче може да има ново увеличение на цените на газа. "Дори да има някакво повишение на цената на природния газ, ако то се задържи в рамките на 5 процента, цените на топлинната енергия няма да бъдат повишавани", прогнозира председателят на енергийния регулатор Иван Иванов.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.