Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Покупка на ЧЕЗ от Инерком - опит втори
21 Септември 2018
Фирмата е подала до Комисията за защита на конкуренцията ново искане да й бъде разрешена покупката, след като е продала соларните си паркове
Дружеството "Инерком" ще направи втори опит да купи активите на енергийната компания“ЧЕЗ“ в България. Фирмата е подала до Комисията за защита на конкуренцията ново искане да й бъде разрешена покупката, предаде БНР.

През юли Комисията за защита на конкуренцията забрани сделката за продажбата на активите на “ЧЕЗ“ България на “Инерком“. Аргумента им беше, че има опасност  компанията да получи  господстващо положение  и заради възможната концентрация, тъй като фирмата притежаваше и соларни паркове. 

"Инерком" обжалва  решението във Върховния административен съд, а делото беше насрочено за догодина. 

Същевременно компанията е направила преструктуриране, в резултат на което соларните дружества вече не са нейна собственост.  В съобщението се посочва още, че “Инерком“ се надява на бързо решение от страна на регулатора след отстраняването на, установените от него предпоставки за създаване на концентрации.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.