Факти, Анализи, Коментари
   18 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Омбудсманът Мая Манолова сезира главния прокурор Сотир Цацаров за Хитрино
21 Септември 2018
Според обществения защитник множество жители на селото са потърсили съдействие от нея в мобилната й приемна заради съмнения за злоупотреби
Омбудсманът Мая Манолова лично подаде сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров с искане за проверка на разходените публични пари, предоставени за пострадалото население на с. Хитрино, след взрива в края на 2016 г., предаде БГНЕС.

Според обществения защитник множество жители на селото са потърсили съдействие от нея в мобилната й приемна заради съмнения за злоупотреби.

Мая Манолова и председателят на Българския червен кръст Христо Григоров са предали на Сотир Цацаров и всички документи от работата на Националния обществен съвет по благотворителната кампанията на БЧК за с. Хитрино с настояване за пълна проверка на усвоените до момента суми.

Тя допълни, че над 100 души са присъствали в нейната приемна, подали се близо 70 жалби. „Има огромно недоволство и хората искат пълна прозрачност и щателна проверка за това как се изразходвани средствата, които са вложени в ремонтите в Хитрино“, подчерта тя и даде пример с ремонти на сгради, които не са пострадали, и такива, които реално са имали щети, но дейностите по тях така и не са били довършвани.

Кметът на Хитрино Нуридин Исмаил заяви преди дни в ефира на bTV, че не се притеснява от обвиненията и всичката информация е публична. Той подчерта, че ако бъдат установени нередности, ще подаде оставка, но призова Манолова за същото – в случай, че не бъдат намерени данни за злоупотреби.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.