Факти, Анализи, Коментари
   19 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Трима нови министри има в правителството
20 Септември 2018
МВР поема Младен Маринов, транспорта Росен Желязков, а регионалното министерство ще ръководи Петя Аврамова
Депутатите приеха трите министерски оставки и гласуваха назначаването на новите членове на кабинета „Борисов 3”.

На мястото на Валентин Радев в МВР застава досегашният главен секретар Младен Маринов. Новият министър на транспорта е Росен Желязков, който сменя Ивайло Московски. Министерството на регионалното развитие и благоустройството поема Петя Аврамова, на мястото на Николай Нанков.

Дебатите продължиха около 3 часа.

По време на обсъждането БСП поиска да препита бъдещите министри. „Възможно ли е в европейска страна да се задържат журналисти, които си вършат работата? Каква е оценката за действията на полицията по случая „Радомир”, попита Крум Зарков от левицата.

„Новите министри не са длъжни да отговарят на въпроси, и аз имам въпроси към Асен Гагаузов за регионалната политика, но него го няма”, отговори Данаил Кирилов от ГЕРБ.

„Искаме дебат по политики, това не е конкурс за красота на манекенки”, коментира Драгомир Стойнев от БСП.

Социалистите отново обвиниха ГЕРБ за инцидента край Своге, заради който си тръгват тримата стари министри. Заедно с ДПС поискаха оставката на целия кабинет.  

„Единственият недостатък на проекторешенията е, че са само три, а не са за целия състав на МС”, посочи депутатът от БСП Георги Свиленски.

„Ние сме принудени да се занимаваме с министерски оставки с единствената цел – запазване на властта”, каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.