Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Президентът е подписал указа за освобождаване на главния секретар на МВР
19 Септември 2018
Това означава, че вече няма причина да бъде блокирана процедурата по назначаването му за министър на вътрешните работи
Президентът Румен Радев е подписал указа за освобождаване на Младен Маринов от поста Главен секретар на МВР, съобщиха от президентската институция за bTV.

Това означава, че вече няма причина да бъде блокирана процедурата по назначаването му за министър на вътрешните работи. Утре в Народното събрание ще бъдат гласувани и тримата нови министри.

До ситуацията се стигна след като министърът на вътрешните работи Валентин Радев, министърът на регионалното развитие Николай Нанков и министърът на транспорта Ивайло Московски подадоха оставки заради катастрофата със 17 жертви край Своге.

За постовете бяха номинирани съответно Младен Маринов, депутатът от ГЕРБ Петя Аврамова и зам.-министърът на икономиката Александър Манолев.

Манолев по-късно съобщи, че се отказва от номинацията заради масирана медийна атака срещу него. Предложен за министър на транспорта стана Росен Желязков.

Указът не беше подписан до този момент, защото според Радев не била спазена процедурата. Стигна се и до „сблъсък” през медиите между президентската институция и министерския съвет.

Румен Радев беше поканен да присъства и на съвета на управляващата коалиция в понеделник, но той не отиде.

Вчера премиерът Бойко Борисов заяви, че Младен Маринов не иска да е главен секретар , а министър, както командващият ВВС поиска да стане президент.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.