Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Правителството реши да увеличи бюджетните заплати с 10%, а на учителите с 20%
12 Септември 2018
Очакваме това увеличение на възнагражденията да повлияе положително и на целия пазар на труда, като изтласка и останалите доходи в страната, заяви финансовият министър
10% увеличение на заплатите в бюджетния сектор от 2019 г. ще има. Това обяви финансовият министър Владислав Горанов след края на правителственото заседание. Увеличението, обаче, няма да е "на калпак", подчерта Горанов. Изключение правят учителите, които ще получат увеличение с 20%.

Владислав Горанов - министър на финансите: Макропрогнозата за следващата година и очакваните допълнителни приходи в резултат на увеличението на БВП и подобрената събираемост дават възможност да предвидим от началото на следващата година увеличение с 10% на разходите за персонал за цялата бюджетна сфера. В продължение на предварително анонсираната политика за удвояване на възнагражденията в средното образование, при тях увеличението ще бъде с 20%.

Очакваме това увеличение на възнагражденията да повлияе положително и на целия пазар на труда, като изтласка и останалите доходи в страната. Разбира се от увеличените разходи за персонал ще последва и по-голям приход в социалните и здравноосигурителни фондове.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.