Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Поскъпването на живота е предвестник на кризи
11 Септември 2018
Вчера от КНСБ обявиха, че животът поскъпва със 7 лв. на човек заради новите цени на газ, ток и парно
Поскъпването на живота в отделните сектори, както и увеличаващата се инфлация, са предвестници на кризи. Това смята икономистът Мика Зайкова. В студиото на „Тази сутрин” двамата с изпълнителния директор на АИКБ Добрин Иванов коментираха предстоящото поскъпване.

Вчера от КНСБ обявиха, че животът поскъпва със 7 лв. на човек заради новите цени на газ, ток и парно. Синдикатите изчисляват, че около 600 лв. на човек ще бъдат нужни, за да живее нормално, като срещу тях на практика стоят 491 лв. – средният доход за второто тримесечие на 2018 г.

Това означава, че ще увеличат енергийно бедните и бедни хора в страната. Ножицата между бедните и богатите се разтваря”, коментира още Мика Зайкова.

Според Добрин Иванов са приключили годините на дефлация, като в момента тя расте с увеличаващ се темп. „Проблемът е, че голяма част е вносна инфлация – тя е внесена с повишаването на цената на енергоносителите и горивата. Увеличението на газа ще бъде четвърто за тази година”, коментира той.

По думите му трябва да се вземат мерки за увеличението на инфлацията в страната, защото така няма да покрием критериите за еврозоната. „Отдалечаваме се от еврозоната. Ако не покрием критерия за инфлация, ням ада покрием и другите критерии”, категоричен е Иванов.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.