Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Борисов обяви новите министри
10 Септември 2018
Александър Манолев поема транспорта, Младен Маринов МВР, а Петя Аврамова регионалното министерство
Трима нови министри ще бъдат гласувани в четвъртък. Това обяви премиерът Бойко Борисов след заседанието на коалиционния съвет между ГЕРБ и Обединените патриоти, съобщаа КРОСС.

В четвъртък внасяме трите министерски оставки на Николай Нанков, Валентин Радев и Ивайло Московски в парламента, каза Борисов.

Той обяви и кандидатите за нови министри. За транспортното ведомство предложението е Александър Манолев, който в момента е зам.-министър на икономиката.

Главният секретар на МВР Младен Маринов се предлага за вътрешен министър, а депутатът от ГЕРБ и бивш зам.-кмет на Враца Петя Аврамова е номинирана да оглави регионалното министерство.
 
Инж. Петя Цветанова Аврамова 

Дата на раждане: 29 май 1963

Професионален опит: Народен представител от 42-то Народно събрание. Член на постоянните комисии по енергетика, вероизповедания и парламентарна етика и комисия по инвестиционно проектиране.

Председател на Общински съвет Враца (2011-2013 г.) Заместник-кмет по устройство на територията, общинска собственост, строителство и екология на Община Враца (2009-2011 г.)

Главен комисар Младен Маринов

Владее английски език; основни познания по руски език. 

С указ на президента на Република България Румен Радев от 9 май 2017 г. е назначен за главен секретар на Министерството на вътрешните работи.

Юли 2014 – май 2017 г. – директор на Столичната дирекция на вътрешните работи;

От 1991 г. заема изпълнителски и ръководни длъжности в структурата на СДВР, сред които началник на отдел „Охранителна полиция“ и заместник-директор на столичната дирекция.

Александър Манолев, заместник-министър

Завършил е Професионалната гимназия по икономика и туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ в гр. Петрич с профил „Счетоводство и Контрол“. Получил висшето си образование в един от водещите икономически университети в света University College London, Великобритания. Притежава редица специализации в България и чужбина, сред които: "Управление на структурни проекти на ЕС”, организиран от ЕК, Будапеща; "Бизнес Комуникации и Връзки с медиите”, University College London; „Инвестиции в развиващи се пазари", Джей Пи Морган, Лондон.

Започва професионалната си кариера в Националното сдружение на общините в Република България, където отговаря за подготовката на проекти за европейско финансиране. Работил е в областта на маркетинга и е заемал позиции на средно и висше управленско ниво в редица компании.

Назначен за заместник-министър на туризма във второто правителство с министър-председател Бойко Борисов. През 2016 г. поема управлението на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор. Ръководи агенцията до избирането му за народен представител на извънредните парламентарни избори на 26 март 2017 г.

Владее английски, испански и гръцки език. Семеен с две деца. 


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.