Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Уран и във водата на Харманли
16 Август 2018
От днес 25 хиляди жители на града и три села в общината ползват само вода от водоноски
Водата в Харманли е със завишени норми на уран, съобщава БНР. От днес 25 хиляди жители на града и три села в общината ползват само вода от водоноски. Детските заведения, болницата, социалният патронаж и бежанският център ще бъдат снабдявани с минерална вода, закупена от общината.

Един от кладенците с най-високо съдържание на уран в Харманли е спрян. От ВиК - Хасково подготвят водоноски с чиста питейна вода за Харманли, където от вчера водата е негодна за пиене и готвене, съобщи управителят ѝ Тодор Марков: 

"Направили сме организация, дезинфекцирали сме три броя водоноски, пълнят се с чиста вода. Трябва да се вземе проба от РЗИ, да покаже хубава микробиология и ги носим в Харманли". 

Предстои вземането на нови проби, каза още той: 

"В понеделник или вторник съвместно с РЗИ ще вземем проби от града и от тези кладенци ще ги занесем в сертифицирана лаборатория. Мисля, че до 10-12 дни ще излязат резултатите". 

Само днес община Харманли е похарчила от бюджета си непредвидени разходи от 600 лева за бутилирана вода, обясни кметът на Харманли Мария Киркова и допълни: 

"Поне за момента не е толкова голяма сумата, но от септември... Надявам се, че наистина ще има решение на проблема".


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.