Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Черна неделя: 5 човека се удавиха и 6 загинаха в катастрофи
12 Август 2018
3 деца се удавиха край Дуранкулак, двама мъже в Бургас и Приморско. Катастрофи отнеха живота на трима души край Първомай и двама кран Борован. Влак премаза жена край Брусарци
Трите деца, които изчезнаха в морето край Дуранкулак вчера, са се удавили, потвърдиха местните власти. Телата им бяха открити днес южно от неохраняемия плаж, съобщава БНР. Две от децата  са от село Спасово, а третото дете е от село Сираково, община Шабла, информира кметът на Дуранкулак Веселин Йорданов. Те са на възраст между 12 и 15 години. Децата са били на неохраняемата част от плажа на Дуранкулак. В бурното море навлизат четири, но само едното успява да излезе на брега, за да повика помощ. Утре се очаква да излязат резултатите от експертизата на съдебната медицина и труповете на загиналите деца да бъдат идентифицирани.

Тяло на удавник беше открито на Северния плаж в Бургас. Все още не е установена самоличността на мъжа, който е на видима възраст между 50 и 60 г. Полицията призовава всеки, който има информация, да се обади на тел. 112 или да сигнализира в най-близкото полицейско управление. 

Мъж от Пловдив се е удавил в Приморско снощи. Инцидентът е станал около 19 часа, а мъжът буквално бил завлечен от опасното течение във водите зад хотел „Луксор" в морския град. По думите на спасители морето се е преобърнало и силата на мъртвото вълнение може да бъде пагубна. „Течението в следващите дни ще е страшно. До колене да влезеш, може да се удавиш", предупреждават спасители.

И днес продължава силният североизточен вятър, който предизвика опасни вълнения в морето, предупреждават специалистите.

Днес в 05.30 часа сутринта в отсечката между Първомай и Бяла река лек автомобил е настигнал движещ се пред него трактор с прикачено ремарке и се е ударил в него. На място са загинали тримата мъже, пътували в колата. След инцидента шофьорът е открит зад волана, а пътниците са изхвърчали извън колата. Установена е самоличността на двама от загиналите. Мъжът, управлявал трактора е 50-годишен, резултатът за употреба на алкохол е отрицателен. 

Тежка катастрофа с двама загинали и двама ранени е станала и на пътя между врачанските села Борован и Добролево, съопбщава BulNews.bg. Лека кола "Тойота" с врачанска регистрация е пътувала в посока Оряхово, когато се е забила челно в идващия отсреща лек автомобил "Хюндай" със софийска регистрация. При сблъсъка на място е загинала жената, която се е возила във врачанския автомобил. При удара е починал и шофьорът на "Хюнда"-я. Водачът на "Тойота"-та и жената от другата кола са откарани в болницата в тежко състояние. На мястото има два екипа на пожарната, които изчакват да пристигнат дознателите, за да направят оглед, след което да извадят труповете изпод смачканите ламарини. 

Влакът от Видин за София премаза кола на прелез между Брусарци и Дондуково. Автомобилът е бил управляван от 38-годишния Кирил С., жител на село Динково, община Ружинци. Водачът, който имал отскоро шофьорска книжка, не изчакал необходимото време, не се огледал и ослушал. Преминаването през прелеза се осъществявало само със светлинен сигнал, без бариери. Колата потеглила, когато била блъсната и размазана от бързият влак. При удара е загинала на място съпругата му, возеща се на предната дясна седалка.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.