Факти, Анализи, Коментари
   24 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Борисов: Обещавам ви да не допуснем в Черно море военен конфликт
12 Август 2018
Министър-председателят се обърна към военните и техните семейства, като обеща да вложи “усилия, цялата си енергия и дипломатичност“, за да не бъде въвлечена България във военен конфликт
В условията на санкции срещу Турция и Русия ситуацията в Черноморския регион е изключително тежка, но най-добре е, колкото и да са подготвени, българските военнослужещи да участват само в учения.

Това заяви премиерът Бойко Борисов във Варна, където поздрави военните моряци по случай 139-годишнината на военноморските ни сили.
Той очерта като зона на конфликт района на Дунав и Черно море, вследствие санкциите срещу Турция, както и тези срещу Русия. Министър-председателят се обърна към военните и техните семейства, като обеща да вложи “усилия, цялата си енергия и дипломатичност“, за да не бъде въвлечена България във военен конфликт:

"Дунава и Черно море стават зона на изключителен конфликт и много усилия трябвеа да положим българските политици на всички нива да не допуснем в Черно море да има военни действия. И ви обещавам, на родителите, на съпрузите, да положа всички усилия да не вкарваме България в подобен конфликт."

Премиерът подчерта, че подготовката на българските военни е отлична, може да изиграе възпираща роля и е добре да служи на военните само по време на учение. 

"Обещавам ви да не допуснем в Черно море военен конфликт и вашата подготовка да играе възпираща роля и да ви бъде нужна само по време на ученията".

На финала Бойко Борисов съобщи, че трите проекта за модернизация на въоръжените сили вървят паралелно, както и че до края на годината могат да бъдат подписани конкретни договори за тяхната реализация.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.