Факти, Анализи, Коментари
   24 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Водата в Горна Оряховица не става за пиене
9 Август 2018
Това обявиха от Регионалната здравна инспекция
Водата от обществените чешми в Горна Оряховица е бактериално заразена и негодна за пиене, показаха последните проверки на Регионалната здравна инспекция. С лошо качество е водата и от единствената чешма във великотърновското село Габровци.

Трите обществени чешми в железничарския град са заразени с бактерии, предизвикващи стомашно-чревни заболявания. Поставени са предупредителни табели, че водата е лоша за пиене.

„Каптажите на тези чешми са плитки и често в тях попадат битово-фекални води. Ако общината не провежда обеззаразяване, проблемите ще продължат“, обясниха от отдел „Държавен здравен контрол“ в хигиенната инспекция.

Бактериално заразена е единствената чешма в село Габровци в Прохода на републиката. Селото е без централно водоснабдяване и хората разчитат на тази чешма или на кладенците в имотите си.

Предупредителни табели, че водата е лоша за пиене, са поставени и на чешмите на туристическата улица „Гурко“ във Велико Търново.

За последния месец са регистрирани 48 случая на стомашно-чревни заболявания в региона. Няма доказана връзка с качествата на питейната вода, посочиха от Здравната инспекция.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.