Факти, Анализи, Коментари
   24 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
75% от българите са с доходи, по-ниски от необходимите
2 Август 2018
Общият размер нужен за издръжката на четиричленно домакинство по българския стандарт е 2 361 лева
Поскъпва издръжката на живот у нас. 590 лева са необходими месечно на лице от четиричленно домакинство. Това сочат последните данни на Института за социални и синдикални изследвания на КНСБ, обяви президентът на синдиката Пламен Димитров.

„От началото на годината издръжката на живота добави нови 36 лева на член от четиричленно домакинство. Общият размер нужен за издръжката на четиричленно домакинство по българския стандарт е 2 361 лева и малко отгоре“.

Издръжката на живота на четиричленно домакинство в София е значително по-висока и е малко над 3 хиляди лева.

75 % от населението в страната живее с доходи, по-ниски от необходимите за издръжката на живота. 

По данни на Институтът за социални и синдикални изследвания към КНСБ над 30 % от домакинствата в България са с общ доход на лице до 321 лева на месец. Това са близо 2,2 милиона души. 

Изчисленията на синдикалните експерти в редица области на страната като Благоевград, Видин и Кюстендил показват, че средните заплати са едва около 50 на сто от необходимия размер на издръжката на живота. 

Омбудсманът Мая Манолова ще отчете резултатите след влезлите в сила законодателни промени от началото на тази година, които трябва да гарантират изплащането на работните заплати при фалит на работодателя и колко са парите, изплатени от Фонда за гарантиране на вземанията на работниците и служителите.

Общественият защитник ще представи и данни за жалбите срещу администрацията, за нарушени потребителски и социални права, както и правото на здравеопазване и образование. 


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

муспи
03 Aug, 2018 | 01:07

Евреите обичат България. Че в момента в България живеят повече евреи от в изсраел! Ще кажете - пресилено, е хайде - повече от българите. Като махнем циганите и турците които всъщност са си евреи, българите се оказват малцинство. Друг е въпроса че евреите не стоят постоянно в BGR, те са с четири паспорта - американски, люксембургски, български и изсраелски. И на четирите места вземат пълния пакет Пособия, плюс Огромното пособие от акуратните немци за холокоста. Поколенията си минават, но тези душещипателни Пособия даже растат. 11,000$ встъпителни, и след това доживотна издръжка. Как точно се прави, жертвите на този несъществувал холокост да измират, а на тези германски Пособия да лягат все повече евреи? - тайна на еврейския финансов гений. Това са и джобни пари, а каквото в повече си е личен бизнес и не подлежи на коментиране. В България обаче ги дразни едно, - мразят ги. Мразят ги и гадните българи, и циганите и турците.
- Моше, знаеш ли защо ни мразят всички!
- Натан, писна ми вече да ти обяснявам - завиждат ни.
- Че то, нали аз ти го казах.
- Виж кво Натан, тебе питам - откъде си?
- Моше, наслада на мойто достойнство - сто пъти ти казах, Унгария.
- А паспорт, поданство?
- Не ме интересуват.
- А имоти как ще купуваш, аз в България купих цяло село, не броя вилите. Живееш безхаберно! Ще ти кажа само как едно наше момче купи летището в София. Беше при Костоф, гоите приватизираха, каза им че ще го купи и направи основен ремонт, но иска символична цена, не може да се хвърли в авантюра за един запустял обект?
- Само самолетния парк е 65 милиона, има и установени маршрути по арабския свят?
- 250,000?
- Какво?
- Лева?
- Дил!
Отишло нашето пиче в летището, представило се с документи като новия собственик, и изтеглило от вамноспомагателната каса 266,000, и занесло в Министерския Съвет 250,000. Тези 250,000 са си джобни пари, в сравнение с 65 милиона ($) само в самолети, но показателно за нашите - няма малки пари, има принципи! Отказало, нашто де, да погасява заема от Взаимноспомагателната, казало - че то, смешно, летището е мое, на себе си ли да връщам? - прощавам този заем, а и закривам тази фашистка каса.
- Има, казала касиерката, още 6,000?
- Че дайте ги тези фъкани 6,666!




  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.