Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Спират дивите прасетата от Румъния с вълча урина
30 Юли 2018
Новината обиколи социалните мрежи и провокира усмивки, учудване и недоумение. Няколко часа бяха нужни на Агенцията по горите, за да уточни, че става въпрос за синтетична субстанция
Агенцията по горите ще използва репелент срещу дивите прасета по българо-румънската граница. Това е част от стратегията за предотвратяване на навлизането на африканската чума по свинете у нас. 

Новината, че властите у нас ще ползват вълча урина, за да отблъскват дивите прасета по пътя им към българската граница обиколи социалните мрежи и провокира усмивки, учудване и недоумение. Няколко часа бяха нужни на Агенцията по горите, за да направи уточнението, че става въпрос за синтетична субстанция на протеинова основа.

Репелентното действие на препарата продължава от четири до шест месеца, след което шишенцата с активна субстанция могат да се заменят, посочиха от Агенцията, но отказаха да уточнят колко ще струва този препарат и каква е гаранцията за ефективността му. 

Веществото е безвредно за хората и се ползва най-често за опазване на реколтата, съобщиха още от Агенцията по горите.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.