Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Аржентина се измъкна от групите
27 Юни 2018
В последния си мач от Група D тимът на Хорхе Сампаоли се наложи с 2:1 над Нигерия в пряк сблъсък между двата тима за осминафиналите
Отборът на Аржентина се класира по изключително драматичен начин за осминафиналите на Световното първенство в Русия. В последния си мач от Група D тимът на Хорхе Сампаоли се наложи с 2:1 над Нигерия в пряк сблъсък между двата тима за топ 16. Аржентинците се нуждаеха от задължителна победа днес, за да имат шанс да продължат в следващата фаза, като в герой за тях се превърна бранителят Маркос Рохо, който реализира победното попадение три минути преди края.

Иначе Аржентина излезе напред в резултата в 14-ата минута с гол на голямата звезда на тима Лионел Меси. Капитанът на южноамериканците получи страхотно извеждащо подаване от Евер Банега, майсторски овладя топката, задмина бранител на Нигерия и с мощен шут с десния крак не остави шансове на Франсис Узохо. До края на първата част „гаучосите“ контролираха събитията на терена, докато „супер орлите“ рядко стигаха до опасности пред Франко Армани.

Малко след началото на второто полувреме Нигерия успя бързо да изравни резултата. В 50-ата минута главният арбитър Джунейт Чакър отсъди дузпа в тяхна полза за глупаво нарушение на Хавиер Масчерано. Зад топката застана Виктор Моузес, който с много хладнокръвно изпълнение направи 1:1.

До края на мача и двата тима опитаха да стигнат до пълния успех, но късметът се усмихна на Аржентина. Три минути преди последния съдийски сигнал Маркос Рохо успя да засече центриране отдясно на Габриел Меркадо и с мощен шут прати топката неспасяемо за крайното 2:1 в полза на „гаучосите“. Така аржентинците събраха 4 точки, с 1 повече от Нигерия и си гарантираха второто място в групата.  /БГНЕС


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.