Факти, Анализи, Коментари
   26 Март 2019
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Q U I Z

Лидерите на Европа в София
16 Май 2018
Европейските лидери се срещат с държавните ръководители на страните от Западните Балкани
Короната в българското европредседателство е срещата на върха Европейски съюз – Западни Балкани. Европейските лидери се срещат с държавните ръководители на страните от Западните Балкани.

Повече от 450 са гостите от делегациите. Форумът ще бъде отразяван от над 1000 журналисти.

Във фокуса на дневния ред на европейските лидери е темата за Западните Балкани. Всички участници са съгласували и приели декларацията от срещата. 

Срещата дава старт на проекти за транспортна, енергийна и цифрова свързаност. България очаква пробив при срещата между Зоран Заев и Алексис Ципрас.

Евролидерите вече се събират за така наречената „неформална вечеря” в София Тех парк, която ще даде старт на срещата на върха ЕС – Западни Балкани.

Темите са от глобалния дневен ред и мястото на Европа в него, а върху това влияят излизането на САЩ от споразумението за ядреното оръжие с Иран, което ЕС смята, че трябва да бъде запазена като договореност, докато Иран я спазва, и наложените мита на европейски суровини от Вашингтон.

Третата тема е свързана и с дигитализацията на ЕС и създаването на европейски суперкомпютър.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  И З Б Р А Н О
  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
Copyright © 2002-2018г. Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително