Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Европейските лидери на официална вечеря в София
16 Май 2018
Очаква се още в неформалните си разговори да засегнат теми като ядреното споразумение с Иран, Brexit и бъдещето на страните от Западните Балкани към членството в Евросъюза
Европейските лидери на официална вечеря в София преди срещата на върха в четвъртък. Очаква се още в неформалните си разговори да засегнат теми като ядреното споразумение с Иран, Brexit и бъдещето на страните от Западните Балкани към членството в Евросъюза.

На вечерята ще присъства и испанският премиер Мариано Рахой, който пристигна още вчера, преди останалите. Той обаче няма да остане за срещата на върха, защото не признава независимостта на Косово и не желае да сяда на една маса с премиера му Хашим Тачи.

За 40-те важни еврогости и екипа ще готвят 15 шеф-готвачи, които са подготвили 4-степенно меню само от български продукти.

Столицата - под блокада заради важните гости

Очакват се задръствания и закъснение на градския транспорт в цяла София. Причината са пристигащите делегации на лидерите на държавите от Западните Балкани.

От Столичната община призовават жителите на града да не използват личните си автомобили за придвижване, като вместо това изберат градския транспорт. Той ще закъснява, но от Центъра за градска мобилност имат план за наваксване на разписание, увериха от общината.

По повод председателството затворени за движение на автомобили ще бъдат улици и булеварди в центъра на София и квартал "Лозенец" и в района на хотел "Маринела", където ще отседнат делегациите. Ще бъде ограничено паркирането и пред Националния исторически музей, хотелите "Хилтън" и "Балкан".

През целия ден на 17 май напълно спряно ще бъде движението на автомобили по бул. "Витоша", между бул. "Патриарх Евтимий" и бул. "Пенчо Славейков".


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.