Факти, Анализи, Коментари
   26 Март 2019
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Q U I Z

Бедствие в Северозападна България
15 Май 2018
Градушка с големината на топки за голф в Плевен и Бяла Слатина
Природно бедствие в Северозападна България. Силна буря с градушка удари района и причини много щети. Кметът на Бяла Слатина обяви бедствено положение заради разразилата се буря. На моменти градушката е била с размер на топка за голф, а на други - колкото орех.

Има паднали дървета, наводнени улици. Пречупени са електрически стълбове. В един от кварталите няма ток и вода, но най-големи са пораженията по къщите.

Десетки домове са останали без покриви заради отнесени керемиди.

Голяма буря и градушка с големината на топки за голф удари и Плевен. Бурята е нанесла сериозни щети, има изокоренени дървета и паднали покриви и огради вследствие на голямата градушка има множество потрошени коли, а улиците са новоднени.

В Плевенско и Врачанско са паднали между 15 и 20 литра дъжд на квадратен метър дъжд, поривите на вятъра са достигали и прехвърляли 100 км в час.

В Плевенско заседава Кризисен щаб. Там също има наводнени приземни етажи и отнесени покриви.

Гръмотевичната буря със силен вятър и градушка засегна община Плевен към 17 ч.. В регионалната дирекция на пожарната са получени около 70 сигнала за паднали дървета, електрически стълбове и покриви.

Мобилизирани са всички екипи на пожарната в различни дейности за отстраняване на последствията, съобщиха от МВР.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  И З Б Р А Н О
  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
Copyright © 2002-2018г. Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително