Факти, Анализи, Коментари
   26 Март 2019
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Q U I Z

Променят работата на ТЕЛК до 2 месеца
17 Април 2018
След около 2 месеца ние ще имаме нов начин на организация на работата на ТЕЛК и нов инструментариум, коментира Минчо Коралски
"Съвсем скоро - след около 2 месеца ние ще имаме нов начин на организация на работата на ТЕЛК и нов инструментариум. Съвсем наскоро, в края на миналата седмица се проведе заседание в министерството на здравеопазването, на която беше постигната една много висока степен на съгласие както между колегите от здравеопазването, така и национално представителните организации "на" и "за" хората с увреждания", коментира пред НоваТВ Минчо Коралски, изпълнителен директор на Агенцията за хората с увреждания.

"Системата на ТЕЛК-овете работи толкова, колкото и позволяват възможностите, а те очевидно не са много големи, което наложи промяна в методиката, по която ще се работи и ще се оценяват хората с увреждания".

Променен е законът, който дава възможност да се разширят ТЕЛК комисии, както и че се е дала възможност на лекарите вече "да не са закрепостени" към ТЕЛК комисия и да не могат да работят на друго място, допълни Коралски.

Работоспособността трябва да се определя за конкретен вид работа и се определя в един единствен случай, когато възниква правото на инвалидна пенсия, обясни той.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  И З Б Р А Н О
  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
Copyright © 2002-2018г. Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително