Факти, Анализи, Коментари
   16 Декември 2018
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Q U I Z

Братът на Пелов: Братко, предай се!
16 Април 2018
Това бих посъветвал брат ми, ако ме потърси. Най-добре е да се върне в затвора, категоричен е Стефан
Владимир Пелов /отдясно/
Владимир Пелов /отдясно/
Братът на Владимир Пелов, затворникът, който показно избяга от Софийския затвор с Владимир Колев преди Великден, го призова да се предаде. Стефан, който е по-големият от двамата Пелови, смята, че бягството на брат му е протест, защото Владо е огорчен от присъдата, съобщава КРОСС.

"Бягството му е един вид протест срещу системата. Като знам последната му присъда от 25 години затвор как се основава само на "категоричните" и "неоспорими" доказателства на едно куче", възмущава се Стефан.

Той разказва, че според магистратите четириногото е познало миризмата на Владо в една от колите, използвана в престъплението.

"Съмнявам се, че някъде по света има издадена присъда за това, че едно куче е казало "бау", а аз съм ветеринар", обяснява братът пред "България днес".

Стефан Пелов живее на края на ботевградското село Скравена, където има малка ферма. С Владимир не са се чували и виждали повече от две години - откакто по-малкият влиза зад решетките.

"Братко, предай се! Това бих посъветвал брат ми, ако ме потърси. Най-добре е да се върне в затвора", категоричен е Стефан.

Той смята, че бягството вероятно е спасение за брат му, но е убеден, че Владо трябва да се върне зад решетките, защото така е правилно.

"Законът казва, че който има присъда, трябва да влезе в затвора и да си излежи наказанието. Но всеки си решава за себе си. Някой предпочита да е в затвора, но на спокойствие, друг да е свободен като дивите животни, но гонен цял живот", допълва Стефан Пелов.

Той разкрива, че всички от семейството са шокирани от бягството на Владо през парадния вход на затвора, а родителите му са в много тежко състояние.

"Майка ми е просто психически разбита от това. Татко ми е в болница, след като получи епилептичен пристъп от напрежение", обяснява Стефан.

Той смята, че с бягството си Владимир търси реабилитация и надежда обществото да научи детайли за живота му и престъпленията, за които е осъден.

"Изкараха брат ми изверг, убиец. Това не може да е истина! Не го вярвам! Има само едно дело, по което е направил пълни самопризнания. Пред мен винаги е казвал, че за всичко друго е набеден. Единственото, което призна, бе, че е обезоръжил трима полицаи. Взима колата им, голяма работа, нали после им я връща. Владо ако беше такъв изверг, да мрази толкова полицаите, готов само да им събира скалповете, какво му пречеше да ги убие и тримата? Никой нямаше да разбере!", чуди се Стефан Пелов.

Той допълва и че и от затвора брат му е избягал без да рани никой.

"Можел е всички да убие, имал е оръжие. Не е стрелял по хората, значи не е такъв заклет убиец, човекоядец, какъвто го изкарват", категоричен е братът на беглеца.

Него никой не го е търсил след бягството на Владимир. А на въпроса какъв човек е брат му, Стефан разказва с плам в очите: "Беше много умен! Тих, скромен човек, не парадираше със скъпи коли, златни ланци, часовници и телефони. Разследващите твърдят, че бил бегач, 10 км ги взимал на един дъх. Пълни глупости! Владо е едър човек, тромав, но физически здрав. Твърдят, че бил супердобър стрелец, но аз през живота си не съм го виждал да носи оръжие. С едното око е напълно сляп, а другото око е на 90% със запазено зрение. Все си мисля, че тъй като е било тъмно, е физически неспособен да убие двамата цигани в центъра на Ботевград (братята Цветан и Марко Петрови, разстреляни през 2016 година. За двойното убийство е обвинен Пелов - бел. авт.), категоричен е Стефан Пелов.

Баткото предполага, че Владимир Пелов все още не е напуснал границите на страната ни.

"Нямам представа къде може да е. Моето мнение е, че все още е в България. Много престъпници, банкери бивши, си живеят свободни в чужбина и никой не може да ги докара в България и се надсмиват над правосъдието и полицията", огорчен е Стефан и допълва, че само се надява брат му да не последва съдбата на шесторния убиец от Нови Искър Росен Ангелов, който бе открит с куршум в главата.

"Има такава вероятност и Владо да бъде открит самоубит. Надявам се това да не се случи".


последни в У нас:
 »  Зима!

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  И З Б Р А Н О
  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
Copyright © 2002-2018г. Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително