Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Половината пътниците от самолет влезли в България без проверка на документите
23 Март 2018
Скандалният случай беше потвърден от вътрешния министър Валентин Радев, който е разпоредил проверка
„Гранична полиция” е допуснала половин самолет с пътници да влезе в България, без да бъдат проверени паспортите им. Скандалният случай беше потвърден от вътрешния министър Валентин Радев, който е разпоредил проверка, съобщава КРОСС.

Пътниците пътували с полет на авиокомпания „България еър” от Париж до София на 20 март. Според видеозаписи от летището граничните полицаи са обработили полета от Прага, кацнал 10 минути по-рано и по неясни засега причини всички шест гишета останали празни за повече от 10 минути. Така повече от половината пътници от Париж влизат в страната, без да бъдат проверени.

Граничните полицаи проверяват втората половина от пасажерите, но не връщат за проверки влезлите транзит. Според вътрешния министър това не е първият подобен случай и шефът на „Гранична полиция” може да се раздели с поста си.

„Преди това имаше друг случай, имаше проверка там и аз ще проверя какво стана, всички ли бяха наказани по веригата. В подобен случай не ставаше въпрос за самолет, а само за пропускане на един гражданин. Сега разбирам,че целият самолет не е бил проверен”, отбеляза вътрешният министър.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.