Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Човек загина при взрив в завод "Арсенал"
14 Март 2018
Друг работник е в тежко състояние
Човешка грешка е причина за инцидента в завод "Арсенал". Това съобщи вътрешният министър Валентин Радев в парламента относно инцидента от тази сутрин в казанлъшката оръжейна фирма "Арсенал", при който загина работник на 39 години, а друг е в тежко състояние. Той съобщи, че има и трети пострадал, но не даде повече подробности.

"Има едно помещение, в което се работи дистанционно, буквално със забъркване на смес. Двамата са били вътре. Съгласно технологията и мерките за безопасност, трябвало е да бъдат отвън. Управлението на този процес е изнесено навън, има табло с бутони. Защо са били вътре, тепърва ще стане ясно. Нарушили са техническата дисциплина, запалила се е сместа, няма взрив, за това и няма пожарна там", заяви Валентин Радев. Той обясни, че сместта е на барутна основа, лумнала е и е обгорила работниците.

Областният управител на Стара Загора Гергана Микова обясни пред БНТ, че не е имало взрив в „Арсенал", става въпрос за запалване. 
"Става въпрос за нарушение на технологията, при която се работи в този цех. Към настоящия момент знаем, че загиналият е на 26 години, а пострадалият е на 46 години. От инспекцията по труда също вече са пристигнали на място. Очакваме да видим какви ще бъдат резултатите", добави Микова.

Останалите работници на смяна са изведени навреме от мястото на инцидента. Сигналът е подаден към 10.20 ч. тази сутрин.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.