Факти, Анализи, Коментари
   23 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
По магазините има яйца с птичи грип
9 Март 2018
Има доставени партиди от заразените яйца, но няма място за паника, уверяват от Областната дирекция по безопасност на храните
Яйца от птицефермата в Генерал Тошево, където е открит птичи грип, се изтеглят от търговската мрежа във Варна и областта.

Има доставени партиди от заразените яйца, но няма място за паника, уверяват от Областната дирекция по безопасност на храните.

След термична обработка вирусът се унищожава. Не е ясно колко точно яйца са стигнали до магазините.

От РЗИ - Добрич информират, че до този момент няма сигнал за работници със симптоми за грип. По думите на ветеринарния лекар Павлин Чимширов, липсата на профилактика в животновъдните ферми и заниженият контрол на изискванията за безопасност са основните причини за появата на огнища на заразни болести:

„Профилактиката е важна. Трябва да се ваксинират животните. Например, антракс трябва да се ваксинира пролетта, преди животните да са излезли на паша, а ние я правим юли месец, август месец..."

Според д-р Чимширов изискванията за осигуряването на биосигурност в някои ферми не се спазват и това също е една от причините за разпространението на заразни болести сред животните.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.