Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Красимир Георгиев бяга 36 часа без прекъсване
21 Януари 2018
Минах около 220 км не мога да кажа точно колко. Беше тежко, ужасно тежко през нощта, но екипът ми беше с мен, беше ясно, че ще ги завърша
Ултрамаратонецът Красимир Георгиев успя да постигне голямата си цел да бяга 36 часа без прекъсване на пътека. Той направи това в столичен мол като избяга близо 220 км за това време. Събитието бе с благотворителна цел - събиране на средства за участие на българчета, преборили рака, на олимпиадата в Москва - "Игри за победители", предава БНТ.

Красимир започна опита си за рекорд след 10:00 часа в петък сутринта на 19 януари и приключи предизвикателството в с събота вечер точно в 22:00 часа. Той поддържа изключително високо темпо и спира изключително рядко само за много кратки почивки.

Имаше възможност на съседна до него пътека също да бягат хора, като за всеки изминати 100 метра те даряваха по 1 лев. Така за 1 км. на пътеката всеки желаещ плащаше по 10 лв. за каузата. Всички придружители на Красимир Георгиев влизаха в ролята и на негови пейсъри, които помагат психологически на бегачите на дълги разстояния да не загубят ориентация.

Десетки граждани от столицата и страната дойдоха специално, за да бягат с Красимир и се включиха в инициативата. Събраните средства ще бъдат дарени на сдружението за деца с онкохематологични заболявания, за да може и децата, преборили рака, също да тренират. Крайната цел е олимпиада за преборилите рака в Москва.

„Аз само бягам, те са героите. Минах около 220 км не мога да кажа точно колко. Беше тежко, ужасно тежко през нощта, но екипът ми беше с мен, беше ясно, че ще ги завърша", коментира Георгиев, който по принцип е бягал и по-дълги дистанции, но на открито, а не на пътека в мол.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.