Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Народното събрание реши да поиска разсекретяване на доклада на ДАНС за БАЦИС
18 Януари 2018
Изводите от този доклад не трябва да останат скрити от българските граждани, тъй като системата позволява да бъде манипулирана
Председателски съвет реши председателят на Народното събрание Цвета Караянчева да изпрати искане за разсекретяване на доклада на ДАНС за Българска акцизна централизирана информационна система (БАЦИС). Това обяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България" Жельо Бойчев пред журналисти в парламента, предава „Фокус".

Бойчев уточни, че искането ще бъде изпратено до съответните органи и че е било прието на Председателски съвет, защото не е в интерес на никого да се крие тази информация. Той коментира, че в доклада има смущаваща информация и отбеляза, че в него се посочва, че се възпрепятства проверката на длъжностни лица, застрашава се националната сигурност и се показват слабостите на БАЦИС.

„Прави се общият извод, че начинът на функциониране не съответства на такъв тип информационни системи, които трябва да съхраняват и да пазят информацията", допълни заместник-председателят на ПГ на „БСП за България".

Според него изводите от този доклад не трябва да останат скрити от българските граждани, тъй като системата позволява да бъде манипулирана.

„Това е система, която трябва да следи контрола и движението на горивата", коментира Бойчев. Заместник-председателят на ПГ на „БСП за България" заяви, че тази система позволява върху нея да се въздейства, която прави информацията необективна. Той допълни, че ако в крайна сметка органите не разрешат разсекретяването на доклада, той ще бъдат разгледан на закрито заседание на Народното събрание.

Във въпросния доклад БСП виждат и евентуална възможност да убедят останалите депутати, че ГЕРБ нямат място в управлението и с него ще успее да мине внесения вот на недоверие.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.