Факти, Анализи, Коментари
   10 Декември 2018
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Q U I Z

АПИ: Тол-системата ще е само за камионите
16 Януари 2018
За леките автомобили ще има електронна винетка като цените няма да се променят
Тол-истемата ще бъде за превозните средства над 3.5 тона. За леките автомобили ще има електронна винетка като цените няма да се променят, заяви инж. Веселин Давидов, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура" пред "Нова телевизия". Той подчерта, че в момента над 2/3 от приходите на АПИ са от винетки за леки автомобили, и много по-малка част са средствата, които се събират от тежкотоварните превозни средства, които най-много разрушават и амортизират пътната мрежа. Това е несправедлив и неправилен модел и с въвеждането на тол-системата той ще се промени, а пътния сектор ще разполага с повече средства, които ще може да вложат както в поддържането на пътната мрежа, така и в изграждането на нови пътища, обясни инж. Давидов.

Той обяви, че технически изграждането на тол-системата ще обхване около 16 000 км републикански пътища, а обхватът за таксуването на пътищата предстои да бъде определен след сериозен анализ и обществено обсъждане. Фокусът ще е основно върху транзитните трасета, върху пътищата със свързващо транснационално и трансрегионално значение, заяви още той.

Инж. Давидов обясни, че с електронната винетка шофьорите няма да залепват стикер върху предното стъкло на автомобила си, както е в момента, а при плащането на таксата ще се въвежда регистрационният номер на автомобила. Въз основа на това по електронен път, разпознавайки номера на превозното средство, системата автоматично ще проверява дали колата има електронна винетка за преминаване по пътната мрежа.


последни в У нас:
 »  Зима!

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  И З Б Р А Н О
  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
Copyright © 2002-2018г. Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително