Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Юнкер: ЕК подкрепя България за газовия хъб "Балкан"
12 Януари 2018
Юнкер обърна внимание на свързаността, която се осигурява от газовата инфраструктура и показа схема на трасето
Европейската комисия подкрепя амбициите на България за газовия разпределителен център "Балкан", заяви председателят й Жан-Клод Юнкер на съвместната пресконференция с премиера Бойко Борисов, съобщава БНР. Юнкер обърна внимание на свързаността, която се осигурява от газовата инфраструктура и показа схема на трасето, като показа схема на проекта и се обърна към българския министър-председател с думите: В това отношение ние гледаме в една посока с българското правителство. Това е схема на газовия хъб. 

Можете да го видите. Може и да не разбирате много от това. Аз също, но това е газовият хъб на България. От своя страна премиерът Бойко Борисов допълни, че газът, който ще бъде разпределян от центъра "Балкан", ще е от различни източници: Освен руски, тук има азерски, има от местно производство, има румънски и когато говорим за газов хъб - вече не говорим за транзит, а говорим за една истинска диверсификация и спазването на третия енергиен пакет.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.