Факти, Анализи, Коментари
   24 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Корнелия Нинова: Внасяме вот на недоверие, защото правителството създава условия да се крадат 10 млрд. лв. годишно
11 Януари 2018
Някои казват - защо го правим на прага на председателството. Правителството няма да падне, коментира Нинова
„Председателството е шанс да изчистим образа на България - БСП ще бъде конструктивна, но не мислете, че ще мълчим". Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна в декларация за приоритетите на групата през новия политически сезон по време на първото заседание след коледната ваканция на Народното събрание, предава „Фокус".

„На 17 януари ще внесем вот на недоверие за корупция. Някои казват - защо го правим на прага на председателството. Правителството няма да падне", коментира Нинова.

Тя обясни, че от БСП го правят, защото правителството създава условия 10 млрд. лв. да се крадат годишно.

„Защото според „Евробарометър" 83% от българите сочат корупцията като основен проблем на държавата. Според българските фирми и българските работодатели - 88% от тях казват, че обществените поръчки се оценяват субективно. Ние няма да мълчим пред това. Казвате 6 месеца да мълчим. Не! Това не са наши думи, а общи оценки на народа и на партньорите. Председателството е шанс да изчистим образа на България", каза лидерът на БСП.

Корнелия Нинова посочи, че председателството е шанс правителството на Бойко Борисов да не си затваря очите пред проблемите и да не казва, че БСП е лошата, а когато европейските партньори определят България като корумпирана кабинетът да твърди, че и там се краде.

„Нека това председателство бъде не само оценено като добро домакинство, а България да постигне две цели", каза Нинова.

Тя посочи, целите са накрая европейските партньорите и народът да кажат, че за тези 6 месеца корупцията е намаляла и поне малко стандартът на живот в страната се е доближил до този на европейските граждани.

„Това за нас би била успешна политика на председателството. Ние ще работим за това. Ще бъдем конструктивни, но не мислете, че ще мълчим, когато правите грешки и вместо постигането на тези цели водите България назад", подчерта Нинова.

Тя поясни, че реалността за първите 10 дни от началото на 2018 г. има 10 големи проблема и един шанс, възможност за България - председателството.

„Народът ни продължава да изчезва, 2017 г. бележи печален рекорд след 1945 г. Едва 57 хил. бебета са се родили, със 7809 по-малко от предишната година. Никакви фанфари, никакво дюдюкане, или хвалби за висок стандарт, не могат да отменят този факт", каза Нинова.

Лидерът на левицата обърна внимание и на проблема в здравеопазването и отчете, че 40 общински болници излизат на протест.

Нинова коментира, че учители и ученици от професионалните гимназии са разбрали на гърба си що е то образователна реформа.

„Изведнъж медиите констатираха, че учениците изучават Възраждане, без да са учили предишния 10-вековен период - Средновековието и че мнозина от тях не знаят кой е българският цар Самуил", каза тя и посочи, че самите учители са казали, че това се дължи на прибързаното влизане на Закона за предучилищно и училищно образование.

Председателят на БСП коментира, че цената на тока скача, а оттам и храните.

„Никакви приказки за увеличаване на минимални заплати и пенсии не могат да отменят факта ,че поскъпването на живота изяде това увеличаване", каза Корнелия Нинова.

По думите ѝ често като се говори за корупция, водещи авторитетни чужди медии са ни залели с оценките на Европа, че България е най-корумпираната държава.
„Суперекзотично, изненадващо хора от три области в България - Враца, Видин и Монтана и решиха да организират подписка и да се присъединят към Румъния. Такова нещо не се е случвало в историята на България", допълни тя.

Нинова обърна внимание, че правителството се е разцепило по оста патриоти и част от ГЕРБ срещу друга част от ГЕРБ. Не помня кой пръв го каза, но започнахме годината - осем дни, осем трупа", каза Нинова.

„Ние ще работим за алтернатива, която обществото и хората очакват. Всички тези проблеми като започнете от демографията и свършите с протестите се дължат на сбъркана политика в системите, моделите и корупция във всички системи", каза лидерът на БСП и призова да се променят моделите.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.