Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Днес стартира българското председателство на Европейския съюз
11 Януари 2018
Това ще стане на тържествена церемония в Народния театър
Днес ще бъде даден официален старт на българското председателство на Европейския съюз. Това ще стане на тържествена церемония в Народния театър.

Преди официалното откриване премиерът Бойко Борисов ще проведе работна среща с председателя на Европейския съвет Доналд Туск, на която ще бъдат обсъдени предизвикателствата пред Европа по време на Българското председателство на Съвета на ЕС. Във фокуса на срещата ще бъдат българските приоритети, част от програмата на триото Естония - България - Австрия. Това са перспективата пред Западните Балкани, продължаването на кохезията, сигурността и стабилността на ЕС, цифровата икономика, както и бъдещето на Европа и младите хора в Общността.

Председателят на Европейския съвет пристига в България за откриването на първото Българско председателство на Съвета на ЕС, което ще стане с откриващ концерт в Народния театър. 
Освен него, официални гости на церемонията ще са президентът на Република България Румен Радев, председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, председателят на Европейския парламент Антонио Таяни, председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и министър-председателят на Република България Бойко Борисов.

Преди тържественото откриване в Народния театър официалните гости ще разгледат интерактивна изложба с фотографии и картини на големи български художници. Мултимедийната експозиция ще бъде прожектирана върху разнообразни по размери и форми прожекционни площи.

В следващите 6 месеца, България ще бъде домакин на повече от 460 срещи и събития. Над 25 хиляди гости ще посетят страната ни.

Промени в движението в центъра на София ще има заради церемонията по откриването на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

От 17:30 часа снощи до отпътуване на делегациите на 12 януари се забранява престоят и паркирането в района около Народния театър „Иван Вазов" и карето на улиците „Ген. Гурко", „Георги С. Раковски" и „Княз Александър Първи".

Ограничения и в района около НДК на улица „Доспат" между булевард „Витоша" и „Баба Неделя" и на улица „Доктор Христо Стамболски". Те се въвеждат от 17:30 часа днес до 12 януари.

На 12 януари за кратко по обяд се закрива и автобусната спирка на булевард „Черни връх" в посока булевард „България" под Моста на влюбените на НДК.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.