Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Социолози: Оценката на правителството е 3+
14 Декември 2017
Сред институциите най-одобряваната е президентството - 64,9%, на второ място е Българската православна църква с 52,2%, на трето армията - с 45,8%
Ниските доходи, безработицата, здравеопазването и корупцията по високите етажи на властта са основните проблеми в страната, сочи проучването на Центъра за анализи и маркетинг, представено от Юлий Павлов.

„Хората дават оценка 3+ на правителството", обяви той, пише КРОСС.

Президентът Румен Радев пък остава като политика с най-високо доверие - 64,9% го одобряват. За първи път пет жени обаче влизат в топ 10 за най-харесваните политици - омбудсманът Мая Манолова е с рейтинг от 60,4%, столичният кмет Йорданка Фандъкова - 50,7%, вицепрезидентът Илияна Йотова - 40,1%, лидерът на БСП Корнелия Нинова - 33% и председателят на партия „Движение 21" Татяна Дончева - 21,4%.

Държавният глава е повишил рейтинга си, след като през март е имал 60,3% доверие. Манолова и Фандъкова го следват.

Четвърти в общия рейтинг е премиерът Бойко Борисов. Министър-председателят също трупа доверие от март досега. В началото на пролетта 35,3% от гражданите са отговорили, че му имат доверие. В момента са 41,7%.

В челната десетка са още вицепремиерът Красимир Каракачанов - 32,3%, организационният мотор на ГЕРБ Цветан Цветанов - 28,3%.

За пръв път в топ 10 на най-одобряваните политици попада зам.-председателят на парламентарната група на „БСП за България" Жельо Бойчев.

„Волен Сидеров с 72% недоверие, Мустафа Карадайъ със 76.7% недоверие, Валери Симеонов с 69.5%. Това са тримата политици с недоверие, близко до 70% и над. Веселин Марешки ги гони, но все още не е влязъл в призовата тройка", допълни Юлий Павлов.

Сред институциите най-одобряваната е президентството - 64,9% от запитаните в изследването на Центъра по анализи и маркетинг му имат доверие.

На второ място е Българската православна църква с 52,2% доверие, на трето армията - с 45,8%. На полицията вярват 38,4% от участниците в социологическата анкета.

Народното събрание обаче се ползва с доверието само на 27,4% от запитаните, докато 67% изразяват недоверие към парламентаристите.

Ако днес има избори ГЕРБ отново ще е първа политическа сила, но със само 3% пред БСП. Общо 70 на сто са готови, че ще отидат на изборите. ГЕРБ води с 25,9 на БСП, които събират 22,4 на сто. Гласовете за останалите политически сили намаляват - за ДПС намаляват сериозно, Обединените патриоти губят една трета от избирателите си, "Воля" се срива, не биха минали бариерата. РБ има леко подобрение, за малко биха минали бариерата. Но при тези малки стойности грешката е от порядъка на 1 процент и всъщност РБ са на ръба, обясни Павлов.

На първо място сред основните проблеми в страната - 66,9% от запитаните, поставят ниските доходи. За 41,6% това е безработицата, а за 39,5% - здравеопазването. Корупцията по високите етажи на властта се възприема като съществен проблем от 37,2% от участниците в допитването.

„Кой от министрите прави най-много гафове? Разбира се, тук безспорният победител е Валери Симеонов. На следващо място, но три пъти по-малко, хората са казали всички", посочи Павлов.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

VICTORIA EMMANUEL
15 Dec, 2017 | 00:37

заем! заем !! заем !!!
Търсите ли реномирана и акредитирана компания за частни заеми, която предоставя заеми за житейски възможности. Ние предлагаме всички видове кредити по много бърз и лесен начин, лични заеми, автомобилни кредити, ипотечни кредити, студентски заеми, бизнес кредити, инвестиционни заеми, консолидиране на дълга и много други. Бяхте ли отхвърлени от банки и други финансови институции? Имате ли нужда от консолидационен заем или ипотека? Не изглеждайте повече, сякаш сме тук, за да превърнете всичките си финансови проблеми в нещо от миналото. Ние отпускаме средства на физически лица и фирми, които се нуждаят от финансова помощ в размер на 2%. Не се изисква никакъв номер за социална сигурност и не се изисква кредитна проверка, 100% гарантирана. Искам да използвам този носител, за да Ви информирам, че предоставяме надеждна и подкрепяща помощ и ще се радваме да Ви предложим заем.
След това ни изпратете имейл до: (victoriaemmanuelloan@gmail.com), за да кандидатствате за заем


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.