Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
БСП сезира Конституционния съд за бюджета на НЗОК
14 Декември 2017
Считаме, че се отнемат и ограничават основни права на българските граждани - а именно правото на живот
„От името на парламентарната група на „БСП за България" искаме да обявим, че след отхвърлянето на ветото на президента на Република България, ние ще дадем параграф 6 от Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2018 г. на Конституционния съд". Това обяви пред журналисти в парламента зам.-председателят на ПГ на „БСП за България" Жельо Бойчев, след като парламентът отхвърли наложеното президентско вето върху въпросния член.

„Считаме, че се отнемат и ограничават основни права на българските граждани - а именно правото на живот. Ясно е разписано в чл. 28 от Конституцията правото на здравно осигуряване и гарантиране на безплатно медицинско обслужване според чл. 52", заяви Бойчев.

По думите му след унизителния дебат, на който са били свидетели днес, това е последният шанс и надежда за тези хора. „ПГ на БСП ще го направи със сезирането на Конституционния съд", каза още Жельо Бойчев.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.