Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
По-скъпа вода в половин България
13 Декември 2017
В Ямбол цената се вдига с 20% заради новата пречиствателна станция
"В Ямбол се налага 20% увеличение на цената на водата, тъй като влиза в експлоатация нова пречиствателна станция. Такава до момента нямаше", обясни в сутрешния блок на Нова телевизия „Здравей, България" Ивайло Касчиев, директор "Вик Услуги" в КЕВР.

В 14 области в страната ще има скок на цената на водата и бизнес плановете за това са одобрени. "Заседанието на КЕВР е в петък и то е закрито", заяви още Касчиев.

По думите му КЕРВ не разчита на външна помощ при контрола на ВиК операторите. "Дали сме ясни правила как да се води регулаторната отчетност. И всека година правим проверки на дружествата, за да видим къде са инвестирали и за какво са похарчили парите, каза той. Секторът е в много лошо състояние. Трябва да се инвестира много, за да няма такива аварии и загуби. Над 12 милиарда лева трябва да се инвестират в следващите години, за да покрием европейските изисквания", заяви експертът.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.