Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
7 обвинени за далавери с лекарства
12 Декември 2017
Те ще бъдат съдени за пране на пари и документни престъпления
Обвиниха седем души за участници в организирана престъпна група за нелегален износ на лекарства. Те ще бъдат съдени за пране на пари и документни престъпления.

Лидерът й е сириец с български паспорт. Той е задържан за 72 часа. Срещу него има още две дела за измама, има и влязла в сила присъда за същото престъпление от 3 години условно.

Останалите шестима членове са освободени под гаранции между 20 и 50 хиляди лева.

За участие в схемата се проверяват 30 болници и над 30 аптеки.

„Наблюдаващите прокурори възложиха на органите на НАП извършване данъчни ревизии на 42 юридически лица. На органите на Изпълнителна агенция по лекарствата и на Изпълнителната агенция Медицински одит са възложени проверки по отношение на 30 аптеки и 3 болници. Разбирам, че разследването е много важно, но към този момент прокуратурата не може да споменава нито една от схемите. За нас е важно наказателното производство да успее, а не само да дадем информация на гражданите какво работим", заяви на брифинг говирителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

„Няма към този момент повдигнати обвинения за данъчни престъпления. Освен, че е пострадал българският гражданин, е нарушен финансовият интерес на републиката. Трябва да си съберем доказателствата, които сме възложили", каза още Румяна Арнаудова.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.