Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Полицаи от Пловдив и Стара Загора гониха ТИР
4 Декември 2017
6 обвинения са повдигнати спрямо 32-годишния шофьор на тежкотоварен автомобил, който си спретна гонка с органите на реда
гонка с органите на реда в Пловдивско и Старозагорско.

Изяснено е, че вчера, 3 декември, мъжът пътувал по АМ "Тракия" от град София в посока изток. Същият е бил спрян на територията на област Пловдив от пътни полицаи, които поискали да проверят водача за шофиране под влиянието на алкохол. След като полицаите извършили проверката мъжът се качил в товарния автомобил и избягал.

Полицаите от Пловдив подали сигнал в Областната дирекция на МВР в Стара Загора. В землището на село Богомилово, община Стара Загора, полицаи правят опит да спрат водача. Мъжът обаче оказал съпротива на полицейските служителите и отново избягал от мястото.

Мъжът е бил задържан, след като полицаите го заграждат на Околовръстния път на Стара Загора, в посока за град Казанлък. Там органите на реда направили блокада на пътя и успели да спрат превозното средство. Той отново оказал яростна съпротива и започнал да бяга от мястото, но полицаите успели да го задържат.

Срещу мъжа са повдигнати 6 обвинения.

Той ще бъде изправен пред съда за това, че в условията на продължавано престъпление, противозаконно пречил на четирима полицейски служители да изпълняват служебните си задължения, а именно да извършват проверка на моторно превозно средство и неговия водач. Според обвинението мъжът е осуетил извършването на проверка чрез бягство, неподчинявайки се на издадените разпореждания със звуков и светлинен сигнал и устно разпореждане на орган на властта.

Спрямо водача са повдигнати и 4 обвинения за това, че при втория опит на полицаите да го спрат, той причинил на полицаите М.М., Д..Г., Д.Д. и З.М. лека телесна повреда при изпълнение на служебните им задължения.

Водачът е обвинен и за това, че при опитите за задържането му той е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи общественият ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Мъжът показвал неприлични жестове и отправял обидни думи към полицейски служители при ОД на МВР - Стара Загора. Деянията били извършени с изключителен цинизъм и дързост.

Обвиняемият е криминално проявен и осъждан. Той е задържан за срок до 72 часа. Предстои прокуратурата да поиска той да бъде задържан за постоянно. Работата по разследването продължава под надзора на Районна прокуратура в Стара Загора.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.