Факти, Анализи, Коментари
   10 Декември 2018
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Q U I Z

Бедствено положение е обявено в община Смолян
3 Декември 2017
Смолянска област е сред четирите области, за които метеоролозите обявяват "оранжев" код за обилни валежи
Бедствено положение на територията на цялата община Смолян обяви кметът Николай Мелемов вследствие на проливните валежи и пълноводието на реките Черна и Бяла и прелелите дерета. Щабът за изпълнение на общинския план за защита при бедствия, назначен със заповед на кмета, преминава на непрекъснат режим на работа до овладяване на бедствието. Информацията за хода на спасителните и неотложни аварийно-възстановителни работи ще се докладват през половин час. Според кметската заповед заместник -кметът Мариана Цекова трябва да създаде необходимите условия за ефективна работа на екипите на единната спасителна система и снабдяването на населението с продукти от първа необходимост. 

Всички фирми, разполагащи с подходящата техника, да се включат в отпушването на деретата и речни участъци от паднали дървета и дървен материал, затрудняващ оттока на реките. Кметове и кметски наместници да следят за нивото на реките през техните територии и при необходимост да организират настаняването на бедстващото население в училища и читалища. 

Забранява се движението и пребиваването на МПС на определени критични участъци. Междувременно, на републиканската пътна мрежа между селата Смилян и Могилица е подкопано пътното платно и движението на МПС се извършва само в едната лента. Активизирало се свлачище на общинската пътна мрежа което е затворило пътя за село Киселчово.

Смолянска област е сред четирите области, за които метеоролозите обявяват "оранжев" код за обилни валежи. Останалите са Кърджалийска, Хасковска и Габровска област. Прогнозата е за валежи от 40 литра на квадратен метър, а в южните Родопи и повече.


последни в У нас:
 »  Зима!

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  И З Б Р А Н О
  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
Copyright © 2002-2018г. Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително