Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Идва дъжд и сняг - Централна и Западна България с оранжев код
27 Ноември 2017
С понижението на температурите, още преди обяд във високите полета на Западна България, а по-късно през деня и в Предбалкана, дъждът ще премине в сняг
През нощта от запад ще започнат валежи от дъжд и в понеделник след обяд ще са повсеместни. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще е умерен до силен, а с него ще нахлува студен въздух.

С понижението на температурите, още преди обяд във високите полета на Западна България, а по-късно през деня и в Предбалкана, дъждът ще премине в сняг. Ще се образува снежна покривка. През нощта срещу вторник в северозападната половина от страната ще продължи да превалява сняг, в югоизточната - дъжд, но валежите ще отслабнат и ще започнат да спират.

Температурите ще са без съществен дневен ход и минималните ще са между минус 1 и 4 градуса, малко по-високи в югоизточните райони. Максималните ще са от 1 - 3 градуса - на много места в Западна България, до 7 - 13 градуса - в Югоизточна.

Над Черноморието ще бъде облачно и с валежи от дъжд, след обяд значителни. Максимални температури на въздуха ще са 12-14 градуса, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Над планините ще бъде облачно, ветровито и с валежи предимно от сняг. В масивите от западната половина от страната валежите ще са значителни. Ще се образува снежна покривка. Ще духа силен до бурен вятър от южната четвърт. Максимална температура на височина 1200 метра ще е около 1 градус, а на 2000 метра - около минус 3 градуса.


Синоптиците обявиха оранжев код в близо две трети от България.

На север от Стара планина кодът е сила за всички области от Монтана до Велико Търново, а на юг - за всички области от Кюстендилска до Старозагорска, както и за София. В тези райони се очакват до 40 литра на квадратен метър, както и снежна покривка до 20 сантиметра.

За Източна България е обявен жълт код за очаквани валежи от дъжд до 20 литра на квадратен метър.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.