Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Бойко Борисов: ЕС не трябва да се гради вътре с огради, а да се загради отвън
20 Ноември 2017
Борисов изказа притеснения от това, че в Германия още не е съставено правителство и от отношенията между ЕС и Турция
Споразумението с Турция за мигрантите работи добре и е най-правилното, за да държим миграционния натиск извън ЕС. Това каза премиерът Бойко Борисов в Университета за национално и световно стопанство, където изнася публична лекция на тема „България, Балканите, Европа и светът".

„ЕС не трябва да се гради вътре с огради, а да се загради отвън със всички възможности, които имаме", заяви той. „Основните лидери в Европа, когато стане въпрос за Турция са за пълно отричане. Няма тема, по която да се сближат", коментира премиерът. „Турция е най-големия съсед на Европа, огромна държава, с най-голямата армия в Европа, която е добре тренирана и въоръжена", обясни Бойко Борисов.

„Европейските лидери трябва да си дадат ясна сметка, че мира и преговорите са най-доброто средство", заяви той.

Борисов изказа притеснения от това, че в Германия още не е съставено правителство и от отношенията между ЕС и Турция. В ЕС има недоверие към Турция, но това е най-силната армия в южния фланг на НАТО, посочи премиерът. Имаме добри отношения с Турция и затова има малък миграционен натиск върху нашата южна граница, добави той.

Той изказа съболезнования на близките на загиналите в пътните инциденти в Ловешко. Премиерът поздрави и тенисиста Григор Димитров за победата му на турнира в Лондон.

На лекцията присъстват депутатите от ГЕРБ ген. Константин Попов, Ивелина Василева, Красимир Велчев, посланици, студенти и преподаватели от УНСС.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.